Wat wordt er vergoed bij dieetadvies

De laatste jaren is onze voeding drastisch veranderd op een negatieve manier. In de westerse wereld consumeren we teveel, en dan ook nog eens ongezond. In 2015 was bijna een derde van de wereldbevolking te zwaar op basis van hun BMI (Body Mass Index). Daarvan kregen meer dan 700 miljoen personen het predikaat obesitas. Van deze personen zijn er 600 miljoen volwassen en bijna 108 miljoen kinderen. Vooral onder de kinderen nemen obesitas klachten sneller toe dan onder ouderen. In 2015 zijn bijna 4 miljoen mensen overleden aan de gevolgen van hun zwaarlijfigheid. Schokkende cijfers, en een bedreiging in de gezondheidszorg in Nederland. Wij hebben daarom onderzocht hoe zorgverzekeraars omgaan met deze dreiging. We begrijpen dat er niet alleen moet worden gekeken hoe je moet diëten bij obesitas. Maar dat er ook vaak een psychische oorzaak zit bij deze problematiek. In dit artikel gaan we alleen in op het dieetadvies.

Diëtist vergoeding basisverzekering

Een diëtist helpt mensen die baat hebben bij een bepaald voedingspatroon of dieet. De dietist begeleidt je zodat je gezonder gaat leven. Als eerst worden je voedings- en bewegingsgewoontes geanalyseerd, en aan de hand daarvan wordt er een advies gegeven. Alle zorgverzekeraars vergoeden vanuit de basisverzekering gedeeltelijk de kosten voor dieetadvies. Je krijgt namelijk de eerste drie behandeluren per kalenderjaar vergoed. Wel hangt het van je verzekeraar af of je een doorverwijzing van de huisarts nodig hebt.

Aanvullende verzekering

De zorgverzekeraars bieden allen aanvullende verzekeringen aan om de kosten van dieetadvies te dekken. Ook worden soms de kosten voor gewichtsconsulenten vergoed. Vraag altijd bij jouw eigen zorgverzekeraar na of dit ook voor geldt.

Gelukkig wordt dus een dieetadvies vanuit de zorgverzekeraar vergoed. Wij raden dit dan ook ten zeerste aan als je last hebt van zwaarlijfigheid en op zoek bent naar advies. Mocht je BMI gemiddeld zijn, maar heb je het gevoel dat je graag wat strakker in je vel wilt zitten is er een alternatief. Namelijk een van de top 10 diëten volgen. Wedden dat het jou lukt om een aantal kilo’s af te vallen?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *