Verzekering scooter

Heb je eindelijk van je zuurverdiende geld een scooter kunnen kopen? Dan ben je er uiteraard erg zuinig op. Toch zit een ongeluk in een klein hoekje. Het kan namelijk altijd gebeuren, hoe goed je ook op probeert te letten. Daarom is een scooterverzekering in Nederland verplicht, zodat de schade bij een ongeluk goed geregeld kan worden. Waar moet je allemaal op letten bij het afsluiten van een scooterverzekering?

Soorten scooterverzekeringen

Je hebt standaard een WA-verzekering nodig, maar die is uit te breiden met verschillende aanvullende dekkingen.

WA-verzekering

Een WA-verzekering is het minimale wat je af moet sluiten. Bij een WA verzekering ben je altijd verzekerd voor schade die jij met je scooter hebt veroorzaakt. Hiermee ben je dus niet verzekerd voor je eigen schade. Daarom kun je bij veel verzekeraars een aanvullende dekking afsluiten.

Aanvullende dekking

Je hebt vaak verschillende aanvullende dekkingen die je af kunt sluiten, naast de WA-verzekering. Denk bijvoorbeeld aan rechtsbijstand, ongevalverzekering voor opzittenden, diefstal- en verlies,  maar ook aanvullende dekking voor bijvoorbeeld pechhulp, brand of aanrijdingen. Voor elke aanvullende dekking zul je maandelijks meer premie moeten betalen. Wat moet je nu kiezen?


Vergelijk scooterverzekeringen om de beste dekking te vinden.

Welke dekking past bij mij?

De WA-verzekering heb je sowieso nodig, maar welke aanvullende dekking moet je nemen? Kijk eens naar de leeftijd van de scooter. Een oudere scooter is niet zoveel geld meer waard, dus het is zonde van het geld om het gehele aanvullende pakket te nemen, wat een hoge maandelijkse premie met zich mee brengt. Zo betaal je veel meer geld voor de premie, dan je in het geval van nood voor de scooter terug zult krijgen. De dagwaarde is dus erg belangrijk voor het kiezen van de juiste scooterverzekering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *