Top 10 aandachtspunten verzekeringen

Een verzekering afsluiten is niet zo eenvoudig door het enorme aanbod vaan verzekeraars en verschillende pakketten. Waar moet je nu op letten? Je leest het in onze aandachtspunten top 10 over de meest gekozen verzekeringen. Heb je ze echt allemaal nodig? En met welke opties?

  1. Autoverzekering: Welke dekking past bij jouw auto?

Een oude auto hoef je niet volledig te verzekeren. Een nieuwe auto met alleen WA is vragen om problemen. Kies de dekking die bij de leeftijd en waarde van de auto past.

  1. Autoverzekering: Eigen risico

Hoe hoger het eigen risico, hoe meer schade je zelf betaald en hoe hoger de korting op de premie.

  1. Autoverzekering: Inzittendenverzekering, rechtsbijstand en schade buitenland?

Er zijn vele extra’s af te sluiten bij een autoverzekering, niet alles is altijd nodig. Heb je al een rechtsbijstand? Kijk dan naar de dekking voor verkeer. Dubbel verzekeren is niet nodig.

  1. Autoverzekering: Pechhulp

Sluit je ook een pechhulpverzekering af, maar ben je al lid van de ANWB? 2 keer betalen voor hetzelfde product is onnodig duur.


Helemaal bij dit soort unieke auto’s is een goede autoverzekering van belang.

  1. Zorgverzekering: Keuzevrijheid?

Restitutie of natura? Oftewel vrije zorgkeuze of een selecte groep zorgaanbieders? Restitutie is duurder, maar geeft meer keuze.

  1. Zorgverzekering: Aanvullend verzekeren?

Ben je jong en heb je nooit ergens last van? Dan is een aanvullende verzekering vaak niet nodig en onnodig duur.

  1. Zorgverzekering: Eigen risico

Een hoog eigen risico geeft korting op de maandpremie, maar kies dit alleen als je voldoende spaargeld op voorraad hebt om het eigen risico op te vangen bij ziekte.

  1. Inboedelverzekering; Waarde inboedel

Kies de juiste waarde van de inboedel. Het zou zonde zijn om te weinig geld te krijgen in het geval van diefstal of schade aan de inboedel.

  1. Reisverzekering: Doorlopend of specifiek?

Reis je veel? Dan kun je een doorlopende reisverzekering kiezen. Dit is echter niet nodig voor gezinnen of individuen die eens per jaar op zomervakantie gaan.

  1. Uitvaartverzekering: Heb je die nodig?

Je hebt er zelf geen last van, maar het is niet leuk voor de nabestaanden om jouw hele begrafenis te regelen en te betalen! Regel dit dus op tijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *