De dermatoloog: voor al jouw huidproblemen

Heb je problemen met je huid, zoals acne of overmatige haargroei in je gezicht? Blijf hier niet te lang mee rondlopen, maar ga nu je huisarts voordat de problemen erger worden. De huisarts zal hier advies over geven en je doorverwijzen naar een specialist wanneer dit nodig is. Deze specialist kan een dermatoloog of huidtherapeut zijn.

De dermatoloog en de huidtherapeut

Wat is dermatologie precies? Dit is het diagnosticeren en behandelen van huidziekten door een arts. Deze arts wordt een dermatoloog of huidarts genoemd. De dermatoloog behandelt aandoeningen van de huid, nagels en haar. Je kan hierbij denken aan eczeem, moedervlekken, spataderen en huidtumoren. Een dermatoloog kan de patiënt doorverwijzen naar een huidtherapeut. Dit is voornamelijk het geval wanneer het gaat om behandelingen tegen bijvoorbeeld acne of overbeharing. Deze behandelingen voert een dermatoloog niet zelf uit, daarom wordt de hulp van een huidtherapeut ingeschakeld.

Vergoedingen huidziekten

Wanneer je naar de huisarts gaat en hij kan jou helpen bij uw huidproblemen dan wordt dit natuurlijk volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Hierbij geldt er geen eigen risico. Maar wanneer de huisarts je niet kan helpen, verwijst hij je door naar de dermatoloog of huidtherapeut. Wanneer dit een behandeling is in een ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum, krijg je de behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. Je hebt wel een verwijsbrief nodig van de huisarts.

Aanvullende verzekeringen

Wanneer je wordt doorverwezen door de huisarts naar een huidtherapeut of schoonheidsspecialist voor een huidbehandeling, dan krijg je deze niet vanuit de basisverzekering vergoed. Om toch een vergoeding te krijgen, heb je een aanvullende verzekering nodig. Vaak gaat dit dan alleen om behandelingen in het gezicht. Het is per verzekeraar afhankelijk op welke manier je de vergoeding kan verdelen over de behandelingen. Neem contact op met je eigen verzekeraar om te vragen hoe dit voor jou is geregeld.

Veel huidproblemen zijn niet te voorkomen en zijn bijvoorbeeld erfelijk of je bent er gevoelig voor. Maar een huidaandoening zoals huidkanker kan wel deels voorkomen of vertraagd worden. Bijvoorbeeld door het gebruiken van een dagcrème met SPF. Hiermee is jouw gezicht beschermd tegen schadelijke UV-straling. Kijk hier voor de beste dagcrème top 7 2017, zodat je niet langer zelf op zoek hoeft te gaan naar de beste dagcrème.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *