Beste telefoonverzekering

Had je net enkele dagen een nieuwe smartphone op zak, maar ben je hem nu al kwijt doordat iemand zijn handen niet thuis kon houden? Diefstal is een ernstige zaak, maar helemaal als er iets, waar jij zo zuinig op was, nu al weg is. Daar zit je dan met je dure abonnement die nog 2 jaar doorloopt, maar dan zonder telefoon! Had je nu maar een telefoonverzekering afgesloten.


Wees verzekerd tegen diefstal met een telefoonverzekering

Aandachtspunten bij een telefoonverzekering

Als jij graag het nieuwste van het nieuwste op het gebied van smartphones in huis hebt, dan is het altijd aan te raden om serieus na te denken over een telefoonverzekering. Een goede telefoonverzekeraar keert namelijk uit bij diefstal, waardoor jij al snel weer aan de slag kunt met een nieuwe smartphone. Toch zit er veel verschil in telefoonverzekeringen. Weet jij precies welke telefoonverzekering bij je past? Wij geven enkele aandachtspunten waar je op moet letten:

Eigen risico
Net als bij een zorgverzekering kun je ook bij een verzekering voor een telefoon te maken krijgen met een eigen risico. De hoogte van het eigen risico verschilt per aanbieder. Vergelijk dus goed om te weten welk bedrag je in eerste instantie zelf moet betalen bij reparatie of diefstal.

Duur van het contract
Een 2-jarig telefoonabonnement met een 4-jarige telefoonverzekering is niet handig. Zorg dat dit passend is. Vraag jezelf tevens af of een telefoonverzekering voor een toestel van 2 jaar oud nog wel noodzakelijk is.

Hoogte van de premie
Hoe hoger de premie, hoe meer er vergoed wordt. Kijk in de voorwaarden om te weten voor welke calamiteiten jouw toestel verzekerd is.

Dagwaarde van de telefoon
Vaak krijg je alleen de dagwaarde van de telefoon vergoed bij diefstal. Dat is handig als het een nieuw toestel is, maar bij een toestel van een paar jaar oud is de dagwaarde nihil. Vraag jezelf in dat geval af of het nog de moeite waard is om een telefoonverzekering te nemen en/of te houden.

Ben je benieuwd welke verzekering bij je past? Vind snel en gemakkelijk de beste telefoonverzekering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *