Beste dierenverzekering

Een huisdier is vaak je beste vriend. Je bouwt er echt een band mee op. Net als mensen kunnen dieren ook ziek worden. Een bezoek aan de dierenarts, een onderzoek, een operatie, medicijnen, nacontrole en je bent zomaar honderden, tot wel duizenden euro’s kwijt. Deze bedragen heeft niet iedereen zomaar op de rekening staan. Kun je nu nog wel verstandig een huisdier nemen als de dierenartskosten zo hoog op kunnen lopen?

Geen geld voor de dierenarts? Neem een dierenverzekering

Dierenverzekering

Als je de onverwachts hoge dierenartskosten niet zelf kunt opbrengen kun je dit verzekeren met een dierenverzekering. Een dierenverzekering dekt de meest voorkomende dierenartskosten. Jij betaalt gewoon elke maand een premie aan de dierverzekeraar. Het werkt dus in feite hetzelfde als iedere andere verzekeraar. In Nederland zijn er diverse dierenverzekeraars om uit te kiezen. Ohra, Proteq, Hema en Petplan zijn de bekendste. Niet ieder huisdier heeft dezelfde verzekering. Er wordt onderscheid gemaakt tussen honden en katten. Wil je een konijn of papegaai verzekeren? Dit kan alleen bij Petplan.

Wat is de beste dierenverzekering?

Helaas is op deze vraag geen antwoord te geven. Dit verschilt namelijk per dier. Vaak hangt dit af van het gewicht van de hond. Bij katten wordt er vaak minder onderscheid gemaakt. Ook heeft iedere dierenverzekeraar meerdere pakketten om uit te kiezen. Het eigen risico kan verschillen, net als de dekkingsgraad. Het is namelijk gebruikelijk bij dierenverzekeringen dat bij operaties vaak geen 100% volledige dekking gegeven wordt. Hierdoor zul je dus altijd zelf een deel moeten betalen. Je kunt daarom het beste alle aanbieders van dierenverzekereringen met elkaar vergelijken, specifiek voor jouw type huisdier. Let op de dekkingsgraad, het eigen risico, maar ook op het soort behandelingen of onderzoeken wat wel, of juist niet, onder de dierenverzekering valt. Je kunt ook een onafhankelijke vergelijker op internet gebruiken om de beste dierenverzekering te vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *